^

Hva er en kvinnelig kondom og hvordan du bruker den?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Den kvinnelige kondomet er et av de nyeste antikonceptiva, selv om det ikke er et veldig billig alternativ. Det kalles Themis eller kondom. Hvis en mann ikke engang vil snakke om midler til beskyttelse, og selve tanken på en mannlig kondom gjør ham hysterisk, kan du ta vare på deg selv og kjøpe en kvinnelig kondom.

Når og hvorfor ble kvinnekondommen oppfunnet?

Hvor oppfunnet er det kvinnelige kondomet ikke kjent sikkert. Det er bare kjent at dette enkle, men effektive middel ble oppfunnet i 1990, og det oppstod på verdensmarkedet først etter 3 år. Den første til å bruke det var USA. Kondomet for kvinner solgte dårlig til det ble plassert som et utmerket middel mot uønsket graviditet på grunn av vold. Det var da at kvinner begynte å kjøpe det, spesielt når informasjon om AIDS spredte seg over hele verden.

Den kvinnelige kondomet begynte selv å variere: For å beskytte afrikanske kvinner mot vold kom oppfinneren Sonnet Ehlers opp med en modell med tenner. Han ble kalt RAPEX. Så snart overtrenden begikk den første friksjonen, løp hans penis øyeblikkelig over tornene i offerets skede og ble skadet. Mens voldtektsmannen slo seg i smerte, ringte offeret straks politiet og en ambulanse.

Den vanlige kvinnelige kondom er et utmerket verktøy som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Aids og uønsket graviditet. Dens pålitelighet er ikke dårligere enn den mannlige kondomen og er 99,2% garanti - den høyeste prosentdelen av alle eksisterende prevensjonsmidler. I begynnelsen ble kvinnelige kondomer laget av polyuretan, da begynte de å lage tynnere og mer slitesterk latex. De lukter ikke så ubehagelig som polyuretan, og dessuten er det noe tynnere enn menn, noe som gjør at en kvinne og en mann kan føle hverandres kjønnsorganer bedre.

Hvordan bruke en kvinnelig kondom?

Themis, eller den kvinnelige kondom, er lett å bruke, men du må først trene. Dette er et gjennomsiktig rør laget av latex eller polyuretan, som har en diameter på ca 8 cm, og når en lengde på 18 cm. Ringene er faste i endene. En av disse ringene, som en tampong, settes forsiktig inn i skjeden, og den andre ringen av Themisoma forblir ved inngangen til skjeden. For effekten av beskyttelse mot uønsket graviditet, er det viktig at femidet er satt inn i skjeden på riktig måte. Den første ringen må alltid være tilstøtende til livmorhalsen, bak kjønnsbenet. Når en jente fjerner et kondom fra skjeden, må du skru det av ytterringen flere ganger. Så sperma vil forbli inni, og det vil ikke være noen risiko for uønsket graviditet og infeksjoner.

Fjerne et kondom fra skjeden kan ikke umiddelbart - og dette er sjarmen sin. Du kan ligge ned, slappe av, og hvis samleie ikke lenger er planlagt, kan du ta det ut om 10 timer med en Themis. Dette skiller kvinnekondomen fra hannen, som umiddelbart fjernes. Du kan ikke gå for langt: bruk både kvinnelige og mannlige kondomer samtidig, fordi de kan skade hverandre. Ja, og ikke en hyggelig følelse.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Fordeler med den kvinnelige kondom

Deres masse. Det er derfor FNs kommisjon for AIDS aktivt fremmer dette temaet for å beskytte kvinner mot infeksjoner og uønskede graviditeter. Kvinne kondom er bra fordi det kan installeres i skjeden på forhånd, noen timer før samleie, enn å holde romantikk av relasjoner. Den mannlige kondom må skrives ut og legges i selve prosessen med et kjærlighetsspill, og dette reduserer noe sikringen av begge deler. Er mulig. Derfor er mange menn og kvinner ikke begeistret med bruk av mannlige kondomer.

Den kvinnelige kondomet er utformet på en slik måte at den bidrar til en bedre stimulering av klitoris, noe som øker kvinnens spenning. Dette er spesielt godt for kvinner med svakt og middels seksuell temperament, som ikke er så lett å "starte".

Den kvinnelige kondom er veldig god fordi den kan brukes i enhver tilstand av den mannlige penis - selv om den ikke er oppreist.

Kondom for kvinner er utformet slik at den kan dekke de fleste av kvinnens eksterne kjønsorganer, som beskytter henne i tillegg.

På grunn av miljøvennlige materialer som kvinnekondomen er laget av, kan den brukes av alle kvinner, selv allergier. Det er ingen kontraindikasjoner. Den eneste endringen: De som er allergiske mot latex, bør kjøpe en polyuretanskondom og omvendt: at polyuretan ikke aksepterer, la dem velge latexprodukter.

trusted-source[9], [10], [11]

Er det noen ulemper med den kvinnelige kondom?

  • Selvfølgelig er det, som noe produkt. Sammenlignet med den mannlige kondom er kvinnen mye dyrere. Det koster fra 2 til 6 euro for 1 produkt.
  • Polyuretanskondomer har ikke veldig behagelig lukt, spesielt når de fjernes. Men det fordampes raskt.
  • Kvinner kondomer er ikke veldig godt egnet for de med svake vaginale muskler. Under denne tilstanden kan det falle ut.
  • Det er også umulig å bruke et smøremiddel sammen med en kvinnelig kondom, og det er spesielt farlig å bruke bensinatum. Kombinert med petroleumjell vil kondomgummi løsne og myke. Og så på det mest uventede og uplanlagte øyeblikket kan kondomet bryte.

Hvis du virkelig trenger et smøremiddel, kan du kjøpe kvinnelige kondomer med smøremiddel.

trusted-source[12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.