^
A
A
A

Aerob trening og substrat oksidasjon

 
, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Spiselige fett under aerobic øvelsen bevare karbohydrater, øke oksidasjonen av fett og redusere oksydasjonen av karbohydrater. Denne reduksjonen i oksydasjon av karbohydrater kan øke utholdenhet på grunn av fettene som brukes til å generere energi. Det har vært hypoteset at en økning i inntaket av spiselige fettstoffer kan øke oksidasjonen av fettsyrer, spare karbohydrater og forbedre andre indikatorer. Men de tilgjengelige dataene støtter ikke denne hypotesen.

Studier har vist at infusjon av triacylglyseridemulsjon eller inntak av mettede fettsyrer ikke påvirker nivået av muskelglykogen under trening, ytelse og andre indikatorer. I tillegg har enkelte forskere brukt faste, prøver å øke oksidasjonen av fettsyrer sammenlignet med karbohydrater under stress. Og selv om sulten bidro til oksydasjon av fettsyrer under trening, ble det imidlertid ikke forbedret andre indikatorer. Påvirkningen av dietter med lavt karbohydratinnhold og høyt fettinnhold på fysiske øvelser og glykogenbutikker ble vurdert. Disse manipulasjonene med dietter avslørte ikke de tilsvarende effektene på muskel glykogen butikker, ytelse og indikatorer.

På dette stadiet krever effekten av kortvarig diettmanipulering, inkludert en fettbelastning for å forbedre ytelsen ved å øke fettoksidasjonen og redusere oksydasjon av karbohydrater hos utøvere som bærer en belastning på utholdenhet, fortsatt kreft. På den annen side kan langsiktig tilpasning til fettfattig diett forårsake metabolsk tilpasning og / eller morfologiske forandringer, noe som igjen kan påvirke ytelsen.

I henhold til observasjoner av Lambert et al., Bruk av en diett med 76% fett sammenlignet med en diett som inneholdt 74% karbohydrat, syklister i 14 dager svekket ikke den maksimale utgangseffekt og ytelsen av tid til utmattelse. Men muskel glykogen lagrene var to ganger lavere med en diett høy i fett i forhold til høy-karbohydrat dietter, som kompliserer tolkningen av effekten av disse kosttilskudd manipulasjoner på utholdenhetsprestasjoner. Helge et al. Vi har vist at utrente menn som er på en diett høy i fett (62% energi) eller høy-karbohydrat diett (65% energi) og den 40-ukers trening ble observert 9% økning V02max, en tid opp til det punktet av utmattelse økt med begge dietter . Således tilpasning til diett med høyt fettinnhold i kombinasjon med trening varer opptil 4 uker ved submaksimale belastninger ikke svekker utholdenheten, og en diett høy-fett diett i 7 uker var assosiert med en reduksjon i tid til utmattelse i sammenligning med den gruppe som er tilstede på høyt karbohydrat diett. Derfor kan det antas at lengden på oppholdet på en diett med høy fett påvirker indikatorene.

Denne tilpasningen til spiselige fett kan være forbundet med enzymer for oksydasjon av fettsyrer. En sterk sammenheng ble funnet mellom aktiviteten (3-oksiatsil-CoA-dehydrogenase og forbruk og oksidasjon av fettsyrer. Selv om denne tilpasning forårsaket av trening øke utholdenheten med øket fettinnhold er ikke sammenlignbar med den som ble observert i høy karbohydrat diett.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.