^

Produkter for å brenne fett

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 19.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Bruken av visse matvarer krever en betydelig utgift av kalorier. Og dette prinsippet er basert på mange populære dietter, hvis mål er å redusere kroppsvekt. Dieticians har identifisert de beste produktene for fettforbrenning, som ikke bare ødelegger figuren, men også helseproblemer.

trusted-source[1], [2], [3]

Liste over produkter for fettforbrenning: termisk effekt og fibre

Fett akkumuleres når energiforbruket i form av kalorier overskrider sin utgift, fordi det er fettceller som lagrer overflødig energi. Den eneste måten å kvitte seg med er å forbrenne kalorier, det vil si å aktivere metabolismen av energi.

Produkter med høyt nivå av matinducert termogenese ble inkludert i listen over produkter for fettforbrenning. Dette betyr at slike produkter krever flere kalorier for fordøyelse og assimilering enn de gir.

Selv om mekanismen for den termiske effekten av mat (TEF) ikke er fullstendig forstått, er det vanligvis estimert for fett og karbohydrater ved 5-15% av deres kaloriverdi. Men proteinmat TEF er høyere - fra 20 til 35%, fordi proteiner av animalsk opprinnelse refererer til vanskelige å fordøye produkter.

Så, la oss se på de beste produktene for fettforbrenning. Ifølge eksperter fra American Society for Clinical Nutritio er det først og fremst fiberrik helkornsprodukter, spesielt havre, bygg og brun ris. På deres fordøyelse tilbringer organismen, det vil si, brenner, to ganger mer kalorier enn den mottar.

Dette er tilfellet, fordi fiberen ikke kan assimileres i tynntarmen. I tillegg er det to typer kostfiber: vannløselig og uoppløselig. Uoppløselig fisjon er delvis (i tykktarmen) og gir en normal mikroflora.

En løselig fiber (til tross for rask spaltning) bremser innføringen av glukose i blodet fra fiberens viskositet. Som nevnt av ernæringseksperter, reduserer viskositeten til oppløselig fiber nedgangen av matvarer i den øvre del av fordøyelseskanalen og derved reduserer absorpsjonshastigheten av næringsstoffer. Dette fører igjen til en reduksjon i mengden absorbert energi.

Produkter for fettforbrenning: regulering av metabolisme

Følg deretter slike produkter for fettforbrenning i bukområdet og andre "lagerhus" som:

  • Kostholdskjøtt (spesielt kyllingfilet, 300 kalorier mottatt fra en 100 grams del av nesten 90 kalorier går for å sikre fordøyelsesprosessen);
  • skummetmælksprodukter (på grunn av høyt kalsiuminnhold);

  • Bønner (inneholder jern og essensielle aminosyrer, utilstrekkelig inntak av som bremser stoffskiftet);

  • grønn te (tekatechiner øker frekvensen av metabolske prosesser i kroppen, spesielt i leveren);

  • valnøtter og mandler (er en kilde til omega-3 fettsyrer, som øker følsomheten til kroppen til insulin);

  • fettfisk (laks, makrell, sild, tunfisk, etc.) som inneholder mono- og flerumettede fettstoffer og essensielle (ikke syntetiserte i kroppen) omega-3 fettsyrer;

  • vegetabilske oljer (oliven, solsikke, linfrø, mais), som sunne kilder til umettede fettstoffer, som bør konsumeres i små mengder;
  • epler, pærer, paprika, gresskar og selleri (takket være fiberen og en rekke flavonoider);

  • appelsiner, mandariner og grapefrukt (den rikeste kilden til organiske syrer);

  • bitter paprika (chili). Capsaicinalkaloidet som er inneholdt i dette, gir dette produktet et av de høyeste nivåene av matinducert termogenese, noe som øker denne indikatoren for mat smaksatt med varm pepper.

Forskere Funksjonell Nutrition Center (The Functional Food Center) Oxford Brookes University gjennomført en studie av fettforbrenningen egenskapene til hot pepper og kom til den konklusjon at tillegg av denne pepper i maten øker TEF med mer enn 50%, noe som over tid kan bygge opp og hjelpe deg å miste overflødig vekt.

Også produkter for fettforbrenning skal ha en lav glykemisk indeks, og de inkluderer nesten alle grønnsaker (unntatt gulrøtter) og frukt. Les mer - Produkter med lav glykemisk indeks.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.