^

Hjem graviditetstest med jod: hvordan å gjøre og sjekke?

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Fraværet av menstruasjon i tide for noen kvinner gir glede, i andre frykten. I dagens verden er det enkelt å avgjøre om en graviditet er kommet, spesielle tester selges på apotek. Den enkleste av dem er teststrimler. Samle morgenurinen og dyppe testen i den, det bekreftende resultatet er fargingen av begge stripene. Kanskje skyldes dette reaksjonen på hormonet, som begynner å bli syntetisert fra den første dagen av cellebefruktning og vedlegg til livmorveggen. Hvordan finne ut om det i et miljø der det ikke finnes apotek i nærheten eller langt fra sivilisasjonen? Det viser seg at det finnes alternative metoder for bestemmelse. En av dem er en graviditetstest med jod.

Normen av jod i urinen under graviditet

Jod er et svært viktig kjemisk element i en persons funksjon. Det er involvert i produksjon av skjoldbruskhormoner, takket være stimulering av vekst og utvikling av kroppen, regulering av mange metabolske prosesser og biokjemiske reaksjoner. Spesielt er det nødvendig i svangerskapet, når parametrene til den fremtidige personen er lagt: muskulatur, blod, nervøs, bensystem. Mangelen på jod, som overskuddet, er farlig for fosteret. Avvik fra normen kan forårsake ulike patologier, opp til barnets mentale retardasjon, tidlig fødsel. Det meste kommer inn i kroppen med mat. Spesielt rik på jodfisk, inkludert ferskvann og sjømat. Mengden jod i urinen avhenger av ernæring: På dagen for større forbruk av jodholdige produkter, vil analysen vise en høyere figur og omvendt. Derfor anbefaler leger at de tar det flere ganger hver annen dag for å få et sannsynlig resultat. Det normale mikroelementet i urinen for en gravid kvinne er 200 mg. Indirekte gjenspeiler det også en blodprøve for hormoner thyroksin og tyrotropin.

Presisjon av graviditetstesten med jod

Testimonials testet på en graviditetstest med jod anbefaler ikke å stole for mye på det. Noen ganger fikk det et positivt resultat ved bruk av det på menn og barn i familien. Det var tilfeller at han viste mangel på graviditet da den var tilgjengelig. Derfor er det mest sannsynlig et eksperiment før du kjøper en apotekstest eller går til legen. Noen ganger kan en test med jod også bedra kvinner med alvorlig patologi og skrive av alt for graviditet, noe som betyr at man mister tid og legger helsen til faren for uopprettelige konsekvenser.

Bestemmelse av graviditet ved jod

Det er to metoder for å bestemme graviditeten av jod. I begge tilfeller er morgen urin og jod selv involvert. Før utførelsen er det nødvendig å vaske godt, tørk det tørt og samle urin.

Det første alternativet innebærer deltakelse av et ark med rent hvitt papir. Det er fuktet i urin, jod helles i en pipette og dryppes på papir. Farger det i lilla eller blå indikerer graviditet, brun farge - om fraværet.

Det andre alternativet - å samle urin om morgenen i en beholder og svært nøye fra en kort avstand for å slippe det jod. Hvis dråpen ikke sprer seg umiddelbart, men kaster litt, så kommer den til overflaten og sprer seg i urinen, så er det graviditet. For å sjekke graviditeten av et jod i husforhold er det mulig bare opp til sin tiende uke.

Hvorfor skjer dette? Hos gravide reagerer surheten i urinen, hormonell bakgrunn og ulike reagenser reagerer på dette på egen måte, inkludert jod. Siden dette påvirkes av andre faktorer, gir ingen 100% garanti for testens effektivitet.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12]

Hvordan bestemme graviditet uten jod?

Den sikreste måten å bestemme en graviditet uten jod er å gå til en gynekolog, gjennomgå en ultralydprosedyre. Fysiologisk, er det mulig å føle ved å endre smak, kvalme, trekke en kortsiktig smerte i magen, hevelse av bryst, en endring i lukten av kroppen hans, humørsvingninger, hyppig vannlating. I folket "gå" og andre oppskrifter for å bestemme graviditet:

  • ved hjelp av brus - for å samle urin, for å sette en skje med brus inn i den. Hvis urinskum, er det ingen graviditet, hvis det utsettes - det er;
  • folk tror at den drømte fisken indikerer et barns forestående fødsel;
  • Det er tegn på at graviditet kan bestemmes av et krøllet egg, brutt i urin;
  • Måling av basal temperatur i flere dager er den laveste kroppstemperaturen under hvilen, spesielt nattesøvn. Metoden er basert på det faktum at under eggløsning stiger den med 0,25-0,5 0 C. For å gjennomføre denne testen fra kvelden, må du lage et termometer slik at du ikke står opp om morgenen. Legg deg ned for å sette et termometer inn i anusen, hold i 5-8 minutter, ta opp indikatorene. Hvis eggløsningstiden har gått og temperaturen har ligget innen 37 og ikke har gått ned til 36,6 0 -36,7 0 C, er sannsynligheten for unnfangelse meget høy. Faktisk, hvis alt er gjort riktig, er dette den mest nøyaktige metoden for å diagnostisere graviditet.
  • populære elektroniske tester for å avgjøre graviditet.

Nyttige lenker

  • Urinprøve med tinktur av jod, en ny graviditetstest https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14954761
Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.