^

Helse

En prøve av Nechiporenko

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 20.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Nechiporenko-studien er en av måtene for å bestemme den inflammatoriske sykdommen i genitourinary og nyresystemet. Nesten alle kroniske og enda mer akutte former for slike sykdommer foreslår en metode som Nechiporenko-testen.

Denne teknikken ble utviklet av en fremragende forsker, kirurg, urolog Nechiporenko Alexander Zakharovich. Som lege ble Nechiporenko kjent i forbindelse med vellykkede operasjoner relatert til nyre og genitourinary system.

Nesten hele sitt liv Nechiporenko studert kreft i urinorganer, og pyelonefritt. Videre har han innført i klinisk praksis en effektiv metode for diagnostisering av dannede elementer i urinen - Trial of nechyporenko, Alexander Z. Sovjetisk medisin for første gang i historien holdes cystectomy (fullstendig fjerning av cyster eller tumorer) som i blæren, etterfulgt av "blind" sammensying reseksjon skade.

Hvorfor er Nechiporenko-testen gjort?

Formålet med denne analysen er enkel - så snart som mulig og så nøyaktig som mulig for å identifisere mulige nyrepatologier og starte effektiv terapi. På samme måte som prøve Addis - Kakovskogo ved nechyporenko metode gjør det mulig å vise hvor mange unormale hvite blodceller - hvite blodceller, røde blodceller og proteiner i urinen av forbindelsene, og derfor mer nøyaktig diagnose renal patologi. Nechiporenko-testen gir en mer detaljert, i sammenligning med den generelle, standard urinalyse, en beskrivelse av sedimentet. I en generell analysestudie er de ensartede elementene ofte ikke synlige på grunn av urinblokk og reproduksjon av mikrober i den.

Nechiporenko-testen er en veldig enkel og rimelig metode som bestemmer mengden av de mest synlige stoffene i en liten mengde materiale - urin.

Noen ganger er pasienten ikke i stand til å ta prøver ved andre metoder på grunn av problemer med vannlating. Deretter kan en enkel analyse - Nechiporenko-testen bli den primære, etter generelle analyser, rettidig, raffinert informasjon til legen, og gi også mulighet til å utvikle en plan for videre omfattende diagnose.

Hvordan er Nechiporenko testen gjort?

Materiale til laboratorieforskning er tatt når som helst på dagen eller natten. Standard for analyse er prøvetaking av gjennomsnittlig del, vanligvis om morgenen. Pasienten samler selvstendig materialet i en spesiell ren beholder, som tidligere har utført hygieniske prosedyrer. Noen ganger, ifølge indikasjoner, kan urin tas av et kateter.

Hva kan vitne om Nechiporenko?

På samme måte som i andre teknikker, er det grenser for normen. Enhver avvik fra dem er et signal om denne eller den sykdommen. Hvis hvite blodlegemer "krysser" grensene for den etablerte normen, indikerer dette pyelonefritt, kronisk eller akutt, alt avhenger av antall hvite legemer. Erytrocyter som overskrider terskelen til normen kan indikere alvorlig sykdom - glomerulonephritis eller patologi i urinveiene, hematuri.

Nechiporenko-forsøket har blitt brukt i mer enn 100 år i russisk medisin og er en populær metode i klinisk praksis av utenlandske leger. Dette er en enkel, informativ analyse som ikke krever spesiell forberedelse, og resultatene er vanligvis klare innen en dag.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.