^

Protein diett for et sett med muskelmasse

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 16.10.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Målet med enhver diett for et sett med muskelmasse er ikke å forbrenne overflødige kalorier (dette forenkles ved trening), men rasjonell bruk av mat for å danne en vakker kroppsredning. Og enhver idrettsutøver kan si at det ikke er mulig å produsere et hus uten byggematerialer uten at det er tilstrekkelig mengde proteinvekstvekst.

Så, protein (protein) er det viktigste materialet for muskler. Det er ikke for ingenting at kroppsbyggere er så flittig fokusert på proteindrikker, plasserer dem i håp om å øke muskelvolumet. Men du kan ikke spise en spesiell mat. Og du trenger ikke å være en lege for å forstå at kroppen trenger et fullverdig diett.

Protein dietten for et sett med muskelmasse er bare maten som tilfredsstiller utøverens behov for proteiner til det maksimale, men utelukker ikke det samme fett og karbohydrater som kroppen trenger. Bare mengden protein i kosten er i dette tilfellet mye høyere enn mengden fett og karbohydrater.

Hva er fordelen med et protein diett? I det tillater det ikke bare å få muskelmasse, men også å tørke kroppen litt (brenne eksisterende fett). Samtidig blir fett brent, ikke bare gjennom økt trening.

Det faktum at proteinet fordøyes i kroppen i lang tid, og derfor krever mer energi til dette. Proteinbestandene under kostholdet blir stadig etterfylt, noe som betyr at energiforbruket ikke vil påvirke dem, spesielt hvis du spiser ofte (minst 6 ganger om dagen). Men fettlaget vil gradvis gå inn i forbruket. Derfor kan dette  dietten med  hell brukes til vekttap og for muskelmasseforbruk.

I det første tilfellet inkluderer fraksjonelle måltider bruk av små porsjoner. Det viktigste er at folk ikke opplever sult, og overdreven mat er upassende her.

Hvis det er et spørsmål om et sett med muskelmasse, bør delene gradvis øke, slik at etter å ha spist, føler atleten mettethet. Men ikke på bekostning av kalorimat, men på grunn av det høye innholdet av proteinprodukter i den. Samtidig er det ikke nødvendig å helt utelukke høyt kaloriinnhold fra dietten, nok hirse for å begrense forbruket.

Når det gjelder forholdet mellom proteiner og andre komponenter, bør den første være i dietten på ca 70%, mens fett og karbohydrater ikke kan utgjøre mer enn 30% av dietten. Krav til drikkevann er ikke så strenge, men minst 2,5 liter skal være full på dagen. Det er et spørsmål om rent vann uten gass og sukker, som er utelukket med et protein diett.

Tatt i betraktning det faktum at protein utgjør det meste av dietten, vil jeg gjerne vite hva du kan spise med et protein diett, og hva er verdt å merke seg. Nyttig når det gjelder innhold av rik protein er:

 • kokt og rå egg (bedre protein),
 • fettfattig surmelkost,
 • myse,
 • kokt kylling eller kalkun kjøtt, hvorfra skrelles,
 • blekksprut og havfisk med lavt fettinnhold,
 • nøtter og bønner.

Inntil klokka 4 på ettermiddagen skal disse produktene utgjøre 70% av kostholdet, og om kvelden kan de erstatte annen mat.

Det anbefales ikke å motta fett og karbohydrater, ikke fra brød, kaker og søtsaker, men fra slike produkter:

 • kefir, ryazhenka, yoghurt, naturlig yoghurt uten sukker, som kan tilberedes selv hjemme,
 • grøt (helst litt fordøyelig bokhvete og havregryn, men de må tilberedes uten fett, salt eller sukker),
 • Grønnsaker (unntaket er potet, som bidrar til veksten av fettlag),
 • usøtet fruktsorter (unntatt kaloripærer, bananer, druer).

De viktigste kravene til protein diett:

 • Du kan ikke tillate store pauser mellom måltider og spise uregelmessig.
 • All mat er tilberedt uten sukker og salt, så i de første ukene av en slik diett er vanskelig å bære. Men over tid blir kroppen vant til annen smak, og maten begynner å virke mer appetittvekkende.
 • De viktigste metodene for matlaging: koking, damping og baking i folie. Sistnevnte gjelder kun for grønnsaker og frukt.
 • Fra fett foretrekkes vegetabilske oljer. For salatdressing og andre retter per dag kan du ikke bruke mer enn 30-40 g olivenolje. Men rettene blir mer deilig, hvis du legger til hjemmelaget yoghurt til dem.
 • Fra kostholdet for varigheten av kostholdet anbefales det å utelukke brød og bakverk, pasta, søtsaker og konditori, honning, smør, søte drikker. Proteinet i kroppen må komme fra kjøtt, og ikke fra pølser som inneholder mye fett. Av samme grunn anbefales det ikke å bli involvert i hard ost, fordi dens fettinnhold noen ganger når fettinnholdet i smør.
 • Hvis målet med dietten er å bygge muskelmasse, bør den daglige mengden kalorier ikke være mindre enn 2800 kcal. Samtidig bør mengden kalorier som forbrukes gradvis øke, men ikke mer enn 300 kcal per dag.
 • 2/3-dagers diett bør være om morgenen og ettermiddagen.
 • Trening er bedre på ettermiddagen. 2 timer før trening er anbefalt å spise 1 egg protein (eller hele egg) med en liten del av frokostblandinger, og etter omfattende studier fylle energi protein drink eller en selvlaget cocktail av myse eller frukt og bær.
 • For supper, som bør holdes ikke tidligere enn 2 timer etter trening, bør proteinprotein være servert.
 • Til tross for det faktum at protein dietten regnes som et fullverdig diett, har det fortsatt visse begrensninger som kan påvirke utøverens helse negativt hvis den brukes i mer enn 1 måned.
 • Etter slutten av dietten kan du gå tilbake til forrige diett. Men du må gjøre dette gradvis. Først går vi tilbake til menyen brød og pasta, etter 5-7 dager - søte grønnsaker og poteter, og etter 2,5-3 uker kan du spise litt "konditor" og stekt mat.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.