^

Helse

Lungelege

, Medisinsk redaktør
Sist anmeldt: 27.11.2021
Fact-checked
х

Alt iLive-innhold blir gjennomgått med medisin eller faktisk kontrollert for å sikre så mye faktuell nøyaktighet som mulig.

Vi har strenge retningslinjer for innkjøp og kun kobling til anerkjente medieområder, akademiske forskningsinstitusjoner og, når det er mulig, medisinsk peer-evaluerte studier. Merk at tallene i parenteser ([1], [2], etc.) er klikkbare koblinger til disse studiene.

Hvis du føler at noe av innholdet vårt er unøyaktig, utdatert eller ellers tvilsomt, velg det og trykk Ctrl + Enter.

Pulmonologen behandler sykdommer i øvre og nedre luftveier.

Hvis du har tracheitt, kronisk bronkitt, en røkers bronkitt, pleurisy eller lungebetennelse, vil en lungedoktor hjelpe deg.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Hvem er en pulmonologist?

Åndedrettssystemet er luftveiene og lungene. Trachea er et stort puste rør, hos barn det er bredt, elastisk. Inflammasjon av luftrøret - trakeitt er vanlig hos barn. Hvis tracheitt er forsinket, vis barnet til barnets pulmonolog.

Bronkialgrenene er sammenblandet med et system av fartøy og ligner et tre. Sykdommer i bronkiene kalles bronkitt. Lungene ser ut som små poser som ligner på druer (alveoli). Hver dag passerer 15.000 liter luft gjennom lungene våre. Uten oksygen er livet umulig, og det er lungene som leverer det til kroppen vår, og fjerner også karbondioksid. Pulmonologen bestemmer arten av bronkiale og lungesykdommer og taktikken til behandlingen.

I tilfelle tegn på pusteproblemer, gå straks til legen.

For eksempel er bronkial astma allergisk i naturen. Listen over allergener er veldig stor. Astma behandles av en pulmonolog sammen med en allergiker.

Lungene ble tidligere behandlet av terapeuter og kirurger, men i 1986 oppstod en separat medisinsk spesialitet i Sovjetunionen, da det ble klart at pulmonologi er et stort medisinsk felt. I resepsjonen, en pulmonologist fastslå din medisinske historie, dårlige vaner og arbeidsvilkår, levekår, leder deg til en blodprøve og ultralyd av hjertet. Doktors og pasientens felles innsats gir gode resultater. En god lege-pulmonologist søke å hjelpe folk, han er oppmerksomme på at pasienten overholder reglene for medisinsk etikk og stadig legger til sine kunnskaper, "excellent" vet fysiologi, vet hvordan man skal kommunisere med pasienter, deres disiplin.

Når skal jeg gå til en pulmonolog?

En pulmonologist kan hjelpe personer som lider av en røykers hoste. Røykerens hoste manifesterer mest sterkt etter søvnen. Hvis du ikke behandler røykerens hoste, vises emfysem. Det er ledsaget av kortpustethet, en reduksjon i volumet av innåndet luft. Hvis du er bekymret for kortpustethet med kortpustethet, kan det være astma. Bryte i brystet og hvesenhet også uten oppmerksomhet, bør ikke forbli - disse er de første tegn på obstruktiv bronkitt.

Hvilke tester skal jeg ta når jeg går til en pulmonologist?

Undersøkelse av mistenkt pulmonology diagnose kan omfatte en fullstendig blodtelling og biokjemi ved proteinfraksjonen av blod, protrombin indeks, bilirubin, sputum for TB, sputum cytologi, blodelektrolytter, forskning på følsomhet overfor antibiotika, blodtype antistoffer, PCR diagnostikk generell analyse av urin. I hvert tilfelle bestemmes volumet av undersøkelsen av pulmonologen.

Hvilke diagnosemetoder bruker pulmonologen?

Alt starter med samling av anamnese, lytter til lungene og lungens radiografi. Sputum undersøkes, da kan et elektrokardiogram, spirografi bli foreskrevet, siden brystsmerter og kortpustethet ofte er tegn på hjertesykdom. Du kan bli henvist til en kardiolog med slike symptomer. En bronkoskopi kan bli foreskrevet. Prosedyren for innsamling av biologisk materiale tolereres vanligvis godt, gjort under lokalbedøvelse. Også du vil bli henvist til ultralyd av bukorganene og skjoldbruskkjertelen. MR blir i stadig større grad brukt.

Hva gjør pulmonologist?

Hvis du har en hoste, kortpustethet, angrep av kvelning eller snorking, må du gå til pulmonologen. Hvis behandlingen som foreskrevet av terapeuten har hatt effekt, trenger du ikke lenger å gå til noen lege, men det skjer ofte at symptomene som er oppført, kan være bekymret for en person i flere måneder, vanligvis etter forkjølelse, influensa eller spontant. Pulmonologen kan revurdere diagnosen sett av terapeuten og justere behandlingen.

Hvis du har et lite barn, og han begynte å hoste, gå først til barnelege. Han kan henvise deg til et barns pulmonologisenter. Der får et barn en røntgen av lungene. Dette er nødvendig i tilfelle av et komplisert forlengelse av lungesykdommer eller, hvis barnet har en medfødt patologi av bronkiene eller lungene. Der er også spørsmålet om mulig sykehusinnleggelse om nødvendig.

Råd fra en pulmonologist

trusted-source[5], [6], [7]

Hvordan identifisere lungebetennelse?

Pulmonolog ved resepsjonen vil gjennomføre en undersøkelse. Kanskje du må gjøre en lungerøntgen og en blodprøve. Da vil du bli foreskrevet antibiotika. Vanligvis, innen 4 dager blir det lettere, men de trenger å drikke ca 10 dager og ikke kaste inn på noen måte! Ikke kommuniser med forkjølelse, syk med influensa eller vannkopper, slik at du ikke lider av andre infeksjoner enn lungebetennelse.

Hvordan håndtere sesongens allergi? 

  1. I blomstringsperioden må du holde kontorvinduene og leilighetene stengt mens du er der. Det er nødvendig å lufte - forlate rommet. Det er best å ventilere etter regnet. 
  2. Gjør vannet renere oftere. 
  3. Ta en dusj, vask håret to ganger om dagen. 
  4. Ta en blomstrende ferie på sjøen, i fjellet, i en annen klimasone. 
  5. Antihistaminer skal bare foreskrives av en lege.

Pulmonologen har all nødvendig kunnskap for å hjelpe deg dersom du er langvarig hoste eller kortpustethet - be om hjelp i tide og behandlingen vil ikke vare lang og kostbar.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.